Guatemala: Yoga & Hike

No schedule URL defined.

Een 10-daagse rondreis in Guatemala
23 april t.e.m 2 mei

Super enthousiast zijn we om onze eerste editie van Yoga & Hike voor te stellen! Een 10-daagse reis voor iedereen die zich graag wil verdiepen in Yoga maar tegelijk graag nog iets van de cultuur (en prachtige natuur!) van Guatemala wil zien. 

Planning: 
Dag 1: 

Aakomst in Antigua (het Brugge van Guatemala). Antigua is een prachtig koloniaal stadje op een boogscheut van Guatemala City. Hier verblijven we in   een charmant hotelletje waar je rustig kan aankomen en een wandeling kan maken door de  kleurrijke straten en marktjes ‘S avonds  is er een ontspannende Yogales en gaan we gezellig iets eten. Met een beetje geluk kunnen we vulkaan Fuego in de verte lava zien spuwen.

Dag 2:
We beginnen de dag met een meditatie- en yogasessie, daarna ontbijten we samen in het hotel. 
Vervolgens is er vrije tijd om nog wat te verkennen of een boek te lezen en in de namiddag trekken we samen naar Vulkaan Pacaya.


De klim tot de top duurt ongeveer 1,5u.  Gezien de vulkaan nog steeds warm is is het mogelijk op sommige plaatsen marshmellows te roosteren boven de stenen.  Van op de top zien we de zon ondergaan over alle andere vulkanen in de omgeving en ook hier is het mogelijk lava te zien stromen van vulkaan Pacaya zelf. (Maar vulkanen zijn nogal wispelturig, dus hierbij maken we geen beloftes.)  

Dag 3: 
We ontbijten vroeg en nemen een shuttlebusje naar Xela (Quetzaltenango). 
Xela is na Guatemala City de tweede grootste stad van Guatemala (300.000 inwoners) en bevindt zich op 2400m hoogte. 
Ook hier voorzien we onze dagelijkse Yoga les en verder is er de mogelijkheid om op jezelf de stad te verkennen of om samen een uitstapje te maken naar de gigantische markt of een bezoek te brengen aan het schooltje (EDELAC) dat we gaan steunen met onze trektochten te komende dagen. 

Dag 4: 
Deze dag staan we zeer vroeg op om naar de voet van vulkaan Santa Maria te rijden.  In plaats van op de vulkaan te gaan, wandelen we 2u rondom de vulkaan naar het uitkijkpunt op vulkaan Santiaguito.  Hier houden we een meditatie-sessie en een picknick met zicht op de krater. 
De kans bestaat ook hier dat Santiaguito rook en puin uitbarst, terwijl wij van op een veilige afstand aan het eten zijn.  Aansluitend gaan we een namiddag ontspannen in de hotsprings vlakbij Xela. 

dag 5 en 6: 
Gedurende 3 dagen trekken we de natuur in en wandelen we van Xela naar Lago Atitlan. De tocht zelf is 42km door ruraal berglandschap. 
‘S avonds overnachten we in kleine dorpjes bij een lokale familie.
De eerste avond kan je een gebruik maken van een Temazcal, een natuurlijke maya sauna, zoals deze nog steeds wordt gebruikt door de bevolking in de bergen.  
Elke avond kan je meedoen aan een ontspannende yoga-sessie om de spieren te stretchen in afwachting van het lekkere eten dat voor ons wordt klaargemaakt. 


Dag 7:
 
Voor de zon opkomt wandelen we nog een klein stukje tot aan het uitkijkpunt over Lago Atitlan. Hier wachten we tot de zon opkomt over het meer, ontbijten we en houden we een korte energizing yoga-sessie. 
Vervolgens dalen we af, en checken we in bij een zalig Yoga retreat vlak aan het meer.  Er is tijd om te zwemmen en te ontspannen. 

 

 

 

 

 

Dag 8 -9: 
We verblijven in een heerlijk ecologisch yoga resort waar je  dagelijks aan twee yogalessen en een meditatie-sessie kan deelnemen . Er zijn dagelijks drie veganistische maaltijden voorzien en de mogelijkheid om aanvullende behandelingen of massages te boeken.
Deze dagen staan volledig vrij om te zwemmen, boottochtjes te maken naar de verschillende dorpjes rondom het meer of om helemaal niets te doen. 


Dag 10: 
We nemen afscheid en er is een luchthaven shuttle voorzien voor zij die willen. 
Er kunnen nachten bijgeboekt worden of vervoer geregeld worden naar een andere locatie om de reis verder te zetten.

(programma is onderhevig aan mogelijke wijzigingen)

PRAKTISCH

data:  23 april tot 2 mei
Groepsgrootte: min  4 , max 10 deelnemers.

Prijs:
€1050 (tot 31 januari). 
Late beslisser: €1250

(prijs vlucht +-€550 retour met Delta, geschat reisbudget: +- 150 euro voor dranken en extra’s)

Accomodatie:


Antigua (N1 – 2): 
Hotel met slaapkamer per 2 of 3.*
Xela (N3 – 4): 
Hotel met slaapkamer per 2 of 3.*
(Optie privékamer €120) 

Wandeling (N 5-6): 
Gedeelde slaapzaal (matjes en dekentjes zijn voorzien).

Lake Atitlan (N 7-9):
-Gedeelde bungalow (4  tot 6 pers, afhankelijk van beschikbaarheid)
– Privé bungalow met dubbel bed ( 2 pers)
(Optie privé kamer: €80)

*koppels krijgen een 2-persoonskamer. 

Inclusief: 
9 overnachtingen
ontbijt in Antigua en Xela
Airport shuttle naar Antigua
Airport shuttle van Lake Atitlan
Vervoer doorheen de reis.
alle activiteiten gedurende de reis waarvan
6 dagen met alle maaltijden inclusief.
Begeleiding en Yogalessen

Exclusief:
Vluchten naar- en van Guatemala City
Lunch en avondmaal in Antigua en Xela (dag  1 tot 4)
Reisverzekering

Reisbegeleiding:  Nederlands,
maar lokale lesgevers en gidsen  zullen in het Engels zijn. 

Reisbegeleiding: 

Ik ben Judith Devlieger, 500u  YA gecertificeerd docent,  lesgeefster en bezielster van Into Flow en heb 3 jaar door Latijns-Amerika gereisd, waarvan 8 maanden in Guatemala gewoond. 
In Guatemala werkte ik als gids en communicatie-verantwoordelijke voor Quetzaltrekkers. Zo heb ik een zeer doorgronde kennis van Guatemala als land die ik nu graag met anderen wil delen.  Ik ben zelf mijn hart verloren in dit unieke land vol contradicties en vulkanen en ik kan niet wachten zijn pracht te tonen aan een enthousiaste groep mensen.  
Meer over mij vind je hier.

 

 

 

 

 

Meer informatie of inschrijven? 
Stuur een mailtje naar judith@intoflow.be