Wat is Verbindende Communicatie?
“Geweld is een tragische uiting van onvervulde behoeftes”

Sinds zijn jeugd heeft Marshall Rosenberg antwoord gezocht op twee fundamentele vragen:
– Als wij mensen elkaar zo graag ondersteunen en voor elkaar zorgen, hoe komt het dan dat we tegelijkertijd zoveel geweld en lijden creëren in onze interacties, zelfs met de mensen waar we van houden?
– En aan de andere kant, hoe kan het dat sommige mensen in staat zijn om empathisch te blijven, zelfs onder de meest verschrikkelijke en gewelddadige omstandigheden?
 
Op basis van de antwoorden die hij vond op deze twee vragen heeft Marshall Rosenberg Geweldloze Communicatie ontwikkeld. Dit is een alternatieve wijze van denken, spreken en gebruik van macht die behoorlijk verschilt van hoe de meeste mensen op deze wereld geleerd is om te communiceren en interacties aan te gaan.
 
Niet zo maar een theorie. 
Verbindende communicatie is prachtig voor iedereen die graag geweldloos in het leven wil staan. Dit begint met de wil om je eigen motieven en gedachten te doorgronden en op zoek te gaan naar waar het je echt om gaat. Wanneer je deze verbinding met je eigen noden kan ervaren creëer je ruimte om ook de zuivere behoefte van een ander te kunnen horen doorheen pijn, verwijten en eisen. 
 
 
Welke thema’s komen aan bod tijdens een introductie Verbindende Communicatie?
  • Het bestuderen van de eigen gevoelens: Wat heb je nodig?
  • Assertiviteit: Opkomen voor je eigen noden.
  • Hoe verbindend grenzen aangeven?
  • Omgaan met een “Neen”, hoe doe je dat?
  • Empathisch luisteren: Hoe aanwezig zijn bij de pijn van anderen?
  • Omgaan met een moeilijke boodschap, hoe begin je daar aan?
 

Dit weekend gaf mij een enorme voldoening! Je leert op een zeer praktische manier de werking van je bewustzijn beter begrijpen en liefdevolle conversaties voeren met anderen. Heel interessant hoe de verbinding met anderen begint met zachtheid naar jezelf. Het is een groeiproces dat ik graag verder zet!

Erick  – deelnemer

verbindende communicatie

Verbindende communicatie heeft mij geholpen minder conflictmijdend in het leven te staan. Ik sta steviger in mijn schoenen in het aangeven van mijn grenzen en ik kan beter luisteren naar anderen, zonder mijzelf te willen verdedigen. Nu ik weet dat moeilijke situaties niet in conflict moeten eindigen ervaar ik meer rust in  al mijn relaties. 

Judith – Trainer

Praktisch

Bubbelbegeleiding

Heb je zelf een groep vrienden of familie waarmee je graag een traject in Verbindende Communicatie wil starten? (Online of buiten op ons prachtig domein in Bonheiden). 

Contacteer mij voor begeleiding van groepen van 3 t.e.m 10 personen door een mailtje naar judith@intoflow.be

Nood aan Individuele Coaching? 
Ontdek wat ik voor je kan betekenen!

 

Wil je graag zelf deze opleiding aanbieden in jouw organisatie? 
Stuur een mailtje naar judith@intoflow.be voor een offerte.