Yogakamp 2020

Weekend 1: Breathe, Move & Don’t Talk 21 tot 23 augustus. (Silent Retreat)
Tijdens dit weekend krijg je de ruimte om Social DIstance in Personal Closeness te veranderen. Je zoekt je eigen plek uit in de natuur en geeft jezelf tijd om terug bij jezelf te komen en te aarden. Elke dag voorzien wij Yoga- en meditatie sessies, de rest van kan je lezen, schrijven, bosbaden of wandelen in het nabij gelegen natuurgebied ‘de Mispeldonk’.

Je bent zeker ook welkom met je partner, in dat geval vragen we je om de stilte te gebruiken om andere manieren van communiceren met elkaar te ontdekken en de rust te vinden in elkaars stille aanwezigheid.

Yogaretreat in de Vlaamse Natuur

De dagindeling tijdens het Stilte weekend is flexibel.

Voormiddag:
8u – 9u Begeleide pranayama-meditatie

9 – 10u30: Licht ontbijt buffet staat klaar, je volgt je lichaam wanneer je honger hebt.
11u30 – 13u: Lunch buffet staat klaar
14 – 16u30: Tantra Yoga sessie
18u – 19u: Avondmaal

20u – 21u: Yoga Nidra (geleide lig-meditatie)

Wat is Tantra Yoga?
Tantra yoga is een meditatie waarin men een vaste serie van asanas (yoga-poses) volgt.

Tantra Yoga is ideaal voor iedereen die dieper wil gaan in yoga en de fysieke asanas wilt leren gebruiken om uit het hoofd en in het lichaam te komen.

Je focust op je ademhaling,
Je gaat de competitie met anderen niet aan,
Je gaat de competitie met jezelf niet aan,
Je sluit je ogen,
Je voelt de asana,
Je wordt de asana.

In tantra ligt de focus op persoonlijke ervaring, de connectie met je eigen lichaam en het leren ontspannen in een houding. De leraar is slechts een begeleider, een kanaal om deze eeuwenoude bewegende meditatie door te geven.

Vele van ons hebben van yoga een competitie gemaakt Geraakt mijn hoofd al op de grond? Mijn buurvrouw krijgt haar voet wel achter haar hoofd, ik wou dit ik dat ook kon. Tantra yoga brengt ons terug bij de essentie van elke meditatie: het vinden van rust in je hoofd.

Ideaal gezien wordt het grootste deel van de serie met de ogen dicht gedaan zodat het mogelijk is werkelijk naar binnen te keren en te luisteren naar wat juist is voor jouw lichaam op dit moment.

PRAKTISCH
Tijdens het stilte retraite worden de Social Distance maatregelen gerespecteerd.
Prijs:
2 dagen: €200 (Aankomst vrijdag avond, Zaterdag & Zondag)
3 dagen: €250 (Aankomst Vrijdag voormiddag, zaterdag & Zondag)


Weekend 2: Breathe & Move: 18 tot 20 september.
Een yoga retreat én kampeer-ervaring voor volwassenen die graag nog eens op kamp willen gaan. Pak je tent en plant deze gedurende 3 dagen neer op ons prachtige natuurdomein in het Blommerenbos te Bonheiden.
Elke dag voorzien wij je van 3 heerlijke vegetarische maaltijden, yogasessies, meditatie en workshops om terug in verbinding met je lichaam te brengen. Tussendoor is er tijd om te lezen, te wandelen in natuurdomein ‘de Mispeldonk’ , spelletjes te spelen en terug contact te maken met je innerlijk kind8u – 9u: Pranayama (ademhalingsmeditaties)
9u – 10u: Ontbijt
11u30 – 13u: Yogasessie
13u – 14u: Lunch
15u – 18u: Workshop ( Mind5, Kalaripayat & Selflove: between the daily & the ritual)
19u – 20u: Avondmaal
21u – …: Kampvuur, Ecstatic dance en avondwandeling met Natuurpunt gids

Programma

WEEKEND 1: BREATHE & MOVE
Workshop 1: Mind5

Wist je dat bewegen je niet alleen fitter, fijner in je vel en flexibeler maakt, maar je ook kan helpen je zelfbewustzijn te verhogen ?
En dat inzichten in jezelf kunnen helpen om je leven op alle fronten optimaler te maken ?   

In deze workshop ga je jouw gevoelens van (positieve en negatieve) stress, angst, energie en (gebrek aan) focus door middel van op sport, yoga en mindfulness gebaseerde oefeningen door en door voelen. Hierdoor wordt het veel makkelijker voor je om die ervaringen ook in je dagelijkse leven te ontdekken, te veranderen, of juist te koesteren. Op en top ervaringsgericht leren…

Workshop 2: Kalaripayat
In deze workshops maak je kennis Kalaripayat is de eeuwenoude krijgskunst van Kerala (Zuid-Indië). Aan de basis van deze martiale kunst ligt een bewegingstaal die geïnspireerd is op dieren.

Workshop 3: Selflove: Between the daily & the ritual

Hoe ga je om met jezelf graag zien? Gebeurt dit automatisch of moet je hier bewust mee bezig zijn? Vind je dit moeilijk of gemakkelijk? En de belangrijkste vraag: weet je eigenlijk wel wie dat is, die jij?
In deze workshops ga je opzoek naar de persoon die je het beste en het minst kent in heel de wereld: jezelf. Op een zachte manier experimenteren we hoe je die liefde kunt integreren in je dagelijkse leven.

Niet zo maar een theorie. 
Verbindende communicatie is prachtig voor iedereen die graag geweldloos in het leven wil staan.
Dit begint met de wil om je eigen motieven en gedachten te doorgronden en op zoek te gaan naar waar het je echt om gaat.
Wanneer je deze verbinding met je eigen noden kan ervaren creëer je ruimte om ook de zuivere behoefte van een ander te kunnen horen doorheen pijn, verwijten en eisen.   

Into Nature

yogavakantie in de vlaamse natuur


Landgoed Blommeren bos is 8 Hectare groot en is deel van natuurgebied de Mispeldonk en is ideaal om tot rust te komen. Je bent vrij om je eigen plek uit te zoeken, dichtbij of juist ver weg van anderen.

Tijdens dit retreat nodigen we je uit om Back to the Basics te gaan.
Enkel jij, je tent, de natuur en elkaar.
Laat je Gsm en comfort achterwege en kom terug bij jezelf.
Praktisch

Prijs:
€315

Inclusief:
– maaltijden
– 3 dagen programma (Workshops of Verbindende Communicatie)
– 2 nachten
– 3 a 4 yoga-sessies

Groepsgrootte is maximum 10 personen.
Alle activiteiten vinden plaats in open lucht
, alle workshops staan toe om fysieke afstand te houden.

Wens je meer informatie of schrijf je je graag in?