Wie zijn wij?

Team

Judith (Yogalerares, adem coach & Tantra communicatie trainer)

Na een opleiding Documentaire regie aan het RITCS in Brussel en 3 jaar de wereld rondgezworven te hebben (en gewerkt te hebben als  Vulkaangids en Communication manager  in Guatemala, barvrouw in Canada en Hotel receptioniste in Mexico) besloot ik professioneel te gaan voor wat al jaren mijn passie was. Yoga.

Tijdens mijn studies in Brussel was ik, stijf als een hark, begonnen met een 30 dagen online Yoga programma (alles is een goed excuus om niet aan een masterproef te werken.)  Na die 30 dagen wou ik echter niet meer stoppen.
Als iemand die altijd tegen haar zin was gaan sporten en een gigantische hoeveelheid bier per week naar binnen sloeg, hielp yoga mij om voor de eerste keer in jaren terug in mijn lichaam te komen.  Bleek dat mijn lichaam niet super gelukkig was (wie had dat gedacht?!), bleek dat ik zelf eigenlijk ook helemaal niet gelukkig was…

Op een vliegtuig stappen met een enkel-ticket naar Panama was voor mij het begin van een jarenlange zoektocht naar wat ik wou en wie ik was.
Toen ik aan mijn eerste Hatha en Ashtanga yogateacher training in India begon was ik helemaal nog niet zeker of ik effectief les wou gaan geven. Ik wist enkel dat ik nood had aan introspectie en heel veel yoga.
Tijdens deze maandlange training ontdekte ik de kracht van pranayama (ademhaling). Ik was weggeblazen door de emotionele en fysieke reacties anders ademen kan voortbrengen.  Toen al wist ik: hier wil ik mee werken!

Deze fascinatie met de combinatie van het spirituele en lichamelijke bracht mij bij de opleiding Existentieel Welzijn counseling van Mia Leysen. Een vorm van therapie die psychologie met mindfulness technieken combineert.
Hoewel ik geen therapeut ben bracht deze opleiding mij inzicht in hoe trauma zich kan vastzetten in het lichaam.

En omdat mijn hart mij altijd terug naar Latijns-Amerika zal roepen heb ik ook in Ecuador nog een 300u opleiding gevolgd in Tantra Yoga en sjamanisme.
Sindsdien heeft Tantra een heel belangrijke plaats in mijn leven  en verdiep ik mij in de leer van de sjamanen uit het amazonen woud.  Ook volg ik momenteel een opleiding in Geweldloze communicatie.

Dit alles heeft mij een gelukkiger mens gemaakt op manieren die ik nooit had kunnen voorzien. De weg is lang en het leren stopt nooit, maar ondertussen voel ik mij klaar om een deel van deze kennis op andere over te dragen.
Into Flow is mijn job, maar vooral mijn passie. Elke dag dat ik les of workshops mag geven ervaar ik opnieuw hoe graag ik dit doe en hoop ik dat ik kan helpen de levenskwaliteit van anderen te verhogen.

200h Hatha & Ashtanga YTTC (Gyan yog Breathe, India)
Existential wellbeing counseling (KU Leuven )
300h Tantra yoga & shamanism YTTC (Durgas Tiger school, Ecuador)

 

Mieke (individuele- en relatie therapeut, & workshop Opstellingen)


Na mijn studies Klinische Psychologie verdiepte ik mij verder in complementaire therapeutische disciplines: Master in Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Persoonlijke Coaching, Gestalt-therapie, Familie-, Organisatie- en Trauma opstellingen, Emotionele Lichaamstherapie, Relatietherapie, Pulsing, Reiki, Tai Chi, Qi Gong …

Ik heb 30 jaar ervaring in het begeleiden van individuen en groepen in bedrijven en organisaties (profit en non-profit).

In mijn privé-leven heb ik de ‘pijn van het zijn’ zelf meerdere keren ervaren: vroegtijdig verlies van dierbaren door ziekte en ongeval, verlies van ongeboren kind, leven met een partner met een verslavingsproblematiek, echtscheiding….
Mijn sterkte ligt in mijn passie voor het leven en het aanbieden van een no-nonsens en integrale aanpak op maat van elke persoon.