Wie zijn wij?

Team

Judith (Yogalerares, Adem coach & Communicatie trainer)

 

 

 

 

 

 

Na een opleiding Documentaire regie aan het RITCS in Brussel en 3 jaar de wereld rondgezworven te hebben (en gewerkt te hebben als  Vulkaangids en Communication manager  in Guatemala, barvrouw in Canada en Hotel receptioniste in Mexico) besloot ik mij toch maar in België in een poging mijn passies mijn beroep te maken. 

Tijdens mijn studies in Brussel was ik, stijf als een hark, begonnen met een 30 dagen online Yoga programma (alles is een goed excuus om niet aan een masterproef te werken.)  Na die 30 dagen wou ik echter niet meer stoppen.
Als iemand die altijd tegen haar zin was gaan sporten en een gigantische hoeveelheid bier per week naar binnen sloeg, hielp yoga mij om voor de eerste keer in jaren terug in mijn lichaam te komen.  Bleek dat mijn lichaam niet super gelukkig was (wie had dat gedacht?!), bleek dat ik zelf eigenlijk ook helemaal niet gelukkig was…

Op een vliegtuig stappen met een enkel-ticket naar Panama was voor mij het begin van een jarenlange zoektocht naar wat ik wou en wie ik was.
Toen ik aan mijn eerste Hatha Yoga teacher training in India begon was ik helemaal nog niet zeker of ik effectief les wou gaan geven. Ik wist enkel dat ik nood had aan introspectie en heel veel yoga.
Tijdens deze maand-lange training ontdekte ik de kracht van pranayama (ademhaling). Ik was weggeblazen door de emotionele en fysieke reacties anders ademen kan voortbrengen.  Toen al wist ik: hier wil ik mee werken!

Deze fascinatie met de combinatie van het spirituele en lichamelijke bracht mij bij de opleiding Existentieel Welzijn counseling van Mia Leysen. Een vorm van therapie die psychologie met mindfulness technieken combineert.
Deze opleiding mij inzicht in hoe trauma zich kan vastzetten in het lichaam.

In 2018 ben ik Into Flow gestart. Onder mijn huidige specialisaties reken ik Hatha Yoga, Verbindende Communicatie & Ademhaling. Dit bracht het concept van Breathe, Move, Talk naar boven.  

De combinatie van mij goed voelen in mijn  lichaam, bewust te ademen en mij zelf te leren uiten op een verbindende manier heeft mij eindeloos veel vreugde en flow gebracht. Ik heb geen van deze technieken ontdekt, ze zijn mij aangeleerd en op mijn beurt leer ik ze nu graag aan anderen aan. 

200h Hatha & Ashtanga YTTC -Gyan yog Breathe, India
Existential wellbeing counseling – KU Leuven 
300h Tantra yoga & shamanism YTTC – Durgas Tiger school, Ecuador
Jaaropleiding Geweldloze Communicatie  – Blablabla VZW)
Breathcoach:  Breath of Life, Level I (Pranayama into Practice) – Franck Gielen

(Lopende in 2020:
Bemiddeling op basis van Geweldloze Communicatie – Blablabla VZW
Opleiding tot Ademcoach – Adem en Stem)

Mieke (individuele- en relatie therapeut, & workshop Opstellingen)


Na mijn studies Klinische Psychologie verdiepte ik mij verder in complementaire therapeutische disciplines: Master in Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Persoonlijke Coaching, Gestalt-therapie, Familie-, Organisatie- en Trauma opstellingen, Emotionele Lichaamstherapie, Relatietherapie, Pulsing, Reiki, Tai Chi, Qi Gong …

Ik heb 30 jaar ervaring in het begeleiden van individuen en groepen in bedrijven en organisaties (profit en non-profit).

In mijn privé-leven heb ik de ‘pijn van het zijn’ zelf meerdere keren ervaren: vroegtijdig verlies van dierbaren door ziekte en ongeval, verlies van ongeboren kind, leven met een partner met een verslavingsproblematiek, echtscheiding….
Mijn sterkte ligt in mijn passie voor het leven en het aanbieden van een no-nonsens en integrale aanpak op maat van elke persoon.