20 maart van 10u tot 17u

Op 20 maart ben je in het Blommerenbos uitgenodigd voor een verwendagje, helemaal en alleen voor jou (zie het als een mini-retraite).
Doorheen de dag neem ik je mee op een ontspannende reis doorheen drie sessies én er wordt ook nog eens heerlijke lunch voorzien.

Wat gaan we doen?

10u: Welkomsmomentje
10u30 – 12u30: Kaula Tantra Yoga
Tantra yoga is een meditatie waarin men een vaste serie van asanas (yoga-poses) volgt.
Tantra Yoga is ideaal voor iedereen die dieper wil gaan in yoga en de fysieke asanas wilt leren gebruiken om uit het hoofd en in het lichaam te komen.
In tantra ligt de focus op persoonlijke ervaring, de connectie met je eigen lichaam en het leren ontspannen in een houding.

12u30 – 14u: Lunch en tijd voor een wandeling in de Mispeldonk (natuurgebied)

14u – 15u30: Kundalini Yoga
Kundalini yoga komt uit de tantrische traditie, die als uitgangspunt heeft dat alles met elkaar verbonden is. Het idee is dat het hele universum in jezelf leeft, en tegelijkertijd ben je een klein deeltje van het grote geheel.
Dit in tegenstelling tot Hatha Yoga, waar de houdingen veelal statisch zijn. Daarnaast bestaat een Kundalini les uit allerlei soorten ademhalingsoefeningen (pranayama’s), meditaties en mantra’s.

15u30 – 16u: Pauze

16u – 16u45: Yoga Nidra
Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Hierbij balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.
Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat.
Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent.
Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.


17u: Afscheid


praktisch

Zondag 20 maart van 10u tot 17u
Hendrik Consciencelaan 32, Bonheiden
Deelname: €85,00 (incl. lunch).
Min 4 – max 9 deelnemers.

Schrijf je in: judith@intoflow.be