In de ‘How To HSP’ workshops maak je je handleiding voor jezelf als hoogsensitieve persoon in een wereld vol verandering. Tijdens deze workshops creëren we een veilige omgeving waarin we leren over onze gevoeligheden en hoe we ons HSP zijn kunnen neerzetten als kwaliteit. Je krijgt kaders mee over HSP en wisselt in groep ervaringen uit waarmee we elkaar kunnen helpen en versterken.

How To HSP Weekend 1

In eerste weekend wordt er een basiskader gegeven over HSP, wat dat nu juist betekent en hoe je de gevoeligheden kan herkennen bij jezelf. Je ontdekt welke zintuigen het gevoeligst ontwikkeld zijn en verzamelt ideeën hoe je deze helpt ontprikkelen.

Wat er in dat weekend zeker aan bod komt, is het energiezintuig ofwel het zesde zintuig, het aanvoelen en waarnemen van spanningen, energieën en trillingen. Dit zintuig is bij een HSP het belangrijkste en meest impactvolle zintuig. Als afsluiter van het eerste weekend leer je weer verbinding met dat energiezintuig te maken en kan je het terug kalibreren.

How To HSP Weekend 2

In het tweede weekend wordt de basis van het eerste weekend in juli kort opgefrist en gaan we dieper in op de volgende thema’s: werk, relaties en je eigenwaarde.

Je ontdekt met een ervaringsgerichte oefening hoe jij op het werk beweegt. Het thema grenzen is voor een HSP erg spannend en hier doen we ook een oefening mee.

Het kan zijn dat er weinig mensen in je omgeving begrijpen wat HSP zijn betekent. Hier leer je meer over de kloof tussen HSP en niet-HSP en hoe je daarover kan communiceren en mee leven.

Als HSP heb je kwaliteiten die in bepaalde contexten een meerwaarde kunnen bieden. In dit gedeelte bekijk je ook welke rollen je speelt, gezien je je goed kan aanpassen aan de context. Na het einde van dit tweede weekend, kan je onmiddellijk met deze kaders aan de slag.

Praktisch

How To HSP weekend 1:
zaterdag 17 en zondag 18 juli 2021, van 14 tot 17u

Water, thee en koffie + notities worden voorzien.
Aankomst vanaf 13u30, start om 14u
Prijs weekend 1: 50 euro p.p.

Groepsgrootte: max. 8 deelnemers

How To HSP weekend 2:
zaterdag 3 en zondag 4 september 2021, van 10 tot 17u

Water, thee en koffie + notities worden voorzien. Lunch zelf mee te nemen (er is een koelkast en microgolf aanwezig)
Aankomst vanaf 9u30, start om 10u
Prijs weekend 2: 150 euro p.p.

Groepsgrootte: max. 8 deelnemers

De workshops gaan telkens door bij Into Flow, gelegen in het Blommerenbos te Bonheiden.

Voor wie is deze workshopreeks?

  • Je bent een hoogsensitieve persoon en ouder dan 18 jaar
  • Je zoekt nog naar handvaten om je HSP zijn als kwaliteit in te zetten
  • Je kan deze workshops ook gebruiken om de HSP mensen in je omgeving beter te begrijpen. Dit kan gaan om je partner, je kinderen of je collega’s.
  • Professionele coaches, therapeuten, leerkrachten die werken met HSP

Om te testen of je hooggevoelig bent, raad ik aan om de HSP test en de Stress test van Centrum Open Mind in te vullen en een screenshot te nemen van je resultaten.

Wie geeft deze workshops?

Astrid is HSP en creatieve coach.
Meer over Astrid vind je hier.

Integrale Basis Coach @ Centrum Open Mind
SLO in Audiovisuele en Beeldende Kunsten @ LUCA School of Arts
HSP Coach @ Centrum Open Mind
Open Mind Coach Pro @ Centrum Open Mind

Inschrijven

Inschrijven via mail naar hello@astridchamberland.be